Sociale audit

Screening van jouw personeelsadministratie

De deur zwaait open. Daar staat onverwacht de sociale inspectie voor je neus. Het kan elke zaakvoerder en ondernemer overkomen. Een sociale controle brengt stress met zich mee, voor zowel zaakvoerders als medewerkers. Wij willen je net voor die stress behoeden.

Wij voeren controles uit, net als de inspecteur, en checken of jullie met alles in orde zijn. Met ons draaiboek ‘sociale audit’ in de hand overlopen we alle stappen, zodat jij toekomstige inspecteurs met de glimlach kan ontvangen.

Helemaal in de orde voor de
sociale inspectie.

Wat we doen

 • We bekijken alle arbeidsovereenkomsten. Zijn die volgens de regels opgesteld?
 • Ligt er een volledig up-to-date arbeidsreglement klaar? Vullen je deeltijdse medewerkers een afwijkingslijst in als een werkdag verschuift?
 • Voldoe je aan alle minimum barema’s binnen je sector?
 • De eindejaarspremie: betaal je die correct uit?

Jouw sociale audit in goede handen?

Kom op de koffie

De voordelen van een sociale audit

 • Een gerust gevoel

  Jij bent voorbereid op een sociale inspectie en weet dat je in orde bent. Je slaapt op je beide oren, een inspecteur mag gerust langskomen.

 • Vermijd boetes

  Ben je met één of meerdere zaken niet in orde? Boetes bij de sociale inspectie lopen snel hoog op. Een voorbereid man is er twee waard en bespaart zichzelf boetes.

Klanten voor wie we werken

Binnen de 60 seconden bereikbaar? Da’s niet niks.
Test het en bel ons.

011 15 15 20

Stuur je liever een mailtje? We maken er meteen werk van!

Stuur ons een mail

Hoe we jou nog
extra ontzorgen

PayCheq

Flexibel

Wij houden je graag als klant omdat je dat wil, niet omdat je dat moet. Hier geen zware contracten maar wel eentje dat opzegbaar is per kwartaal.

payroll management

Transparant tarief

Weg met te veel kleine lettertjes. Kies voor een FlexCheq of FullCheq tarief en weet op voorhand duidelijk waarvoor je betaalt.

Ontdek onze tarieven

PayCheq

Gekoppeld met tijdsregistratiesystemen

Wij kunnen koppelen met 95% van de tijdsregistratiesystemen en hebben speciale modules voor de horeca- en bouwsector om hier digitaal mee aan de slag te gaan. Het voordeel? Gewerkte uren worden automatisch verrekend in je loonadministratie.

Proactief

Wij wachten niet tot je ons belt met een vraag of probleem, maar denken vooruit. Daarom zitten we standaard 1 keer per jaar samen. Gewoon, om te horen hoe het gaat.

Samen met je boekhouder

Wij werken nauw samen met je boekhouder en gaan indien nodig bij hem of haar ter plaatse. Wij leveren extra informatie razendsnel aan en kunnen rechtstreeks contact opnemen om dossiers op te starten. Je boekhouder krijgt een eigen login op ons klantenportaal waar hij informatie 24 uur op 24, 7 dagen op 7 raadpleegt. Wij kunnen ook koppelen met CODABOX en SODABOX.

Behulpzaam

Geen standaard 9 to 5-mentaliteit of enkel bereikbaar op bepaalde dagen. Wij staan klaar wanneer je in je paperassen duikt. Bereik ons gemakkelijk telefonisch of spring eens binnen wanneer het voor je past.

Bekijk onze openingsuren

Wat klanten zeggen over ons.

 • “Het ervaren team van PayCheq maakt het verschil.”

  Wij hebben een ongelooflijk positieve ervaring met Paycheq! Ze staan altijd klaar met deskundig advies en volgen alles nauwkeurig op. Hun ervaren team maakt echt het verschil. Zij zorgden er bovendien ook voor dat de overgang vlot en probleemloos verliep. We bevelen Paycheq ten zeerste aan aan bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbare partner voor loonadministratie.
  – Bart Christoffels, gedelegeerd bestuurder Christoffels verzekeringen

 • “De vlotte overstap was de voorbode van de proactieve aanpak van PayCheq.”

  PayCheq heeft oog voor zijn klanten, ook voor kleinere zelfstandigen. Ze begeleiden je persoonlijk, staan klaar om je te helpen en je kan altijd bij hen terecht met vragen. Bovendien is het nooit trekken en sleuren, want ze werken proactief zodat je steeds met alles in orde bent.
  – Jos Bijnens, zaakvoerder Garage Bijnens Jos

 • “Klant worden bij Paycheq? Dat liep van een leien dakje!”

  We stapten met Superdak over voor het persoonlijke contact met de dossierbeheerder. Dat verliep niet alleen vlot, het contact is veel persoonlijker dan bij ons vroegere sociaal secretariaat. En ook Bregt, de zaakvoerder horen we regelmatig om even te polsen of alles naar wens verloopt. Super!
  – Jan Meelberghs, zaakvoerder Superdak

Wanneer kan je een bezoek van de sociale inspectie verwachten?

 • De overheid werkte een actieplan uit in haar strijd tegen sociale fraude. In sommige sectoren voeren ze tot wel 10.000 controles per jaar uit en zijn er aangekondigde flitscontroles, …

 • Inspecteurs willen controleren of je de regelgevingen van de RSZ naleeft. Dit gaat meestal om een aangekondigd bezoek.

 • Je krijgt de sociale inspectie onaangekondigd over de vloer voor een controle op zwartwerk, illegalen, deeltijdse arbeid of betreffende eventuele klachten die ze ontvingen.

PayCheq: frisse ondersteuning met jarenlange ervaring

Wij zijn PayCheq: sterk in loon- en personeelsadministratie. Wij regelen alle nodige documenten, voeren berekeningen uit en vertalen clausules en cafetariaplannen in mensentaal. Wij dubbelchecken alles en reiken je met de juiste subsidies groeikansen aan.

Met onze jarenlange ervaring in de sector kennen wij als geen ander de kneepjes van het vak. En kunnen we jou op een rechttoe rechtaan manier ondersteunen.

Kom op de koffie
PayCheq