Terug naar overzicht
16.05.24

SEMINARIE VOOR ACCOUNTANTS – 20 juni 2024

Digitalisatie bij accountants & investeren in equity: vanuit de vennootschap of privé?

 • Waar en wanneer? 20 juni 2024 bij B&B O-Lit (Meldertsesteenweg 220, 3583 Beringen)
 • Programma:
  • 09u00 – Welkomstwoord door Bregt Vanzonhoven zaakvoerder Paycheq
  • 09u15 – Digitale transformaties in de accountancysector 
  • 10u15 – Pauze
  • 10u30 – Investeren in equity: vanuit de vennootschap of privé?
  • 11u45 – Q&A
  • 12u00 – Broodjeslunch + netwerkmoment
  • 13u00 – Einde

Deze vorming is goedgekeurd door ITAA waardoor u vormingsuren behaald.

Bert Callens

CEO & Founder van Digly

Inhoud van de sessie:

Bert daagt je uit voor een reis door de digitale evolutie van de accountancy sector. Tijdens zijn sessie zet hij je aan het denken. Als challenger deelt hij niet alleen de nieuwste trends of welke software weldra het verschil zal maken, maar presenteert hij ook de praktische stappen en strategieën die accountantskantoren meteen kunnen implementeren. 

Meer over Bert:

Bert Callens, de persoon achter talloze succesvolle digitale transformaties in de accountancysector. Als CEO & Founder van Digly heb ik met meer dan 70 accountantskantoren samengewerkt om hun digitale strategie en interne processen te verfijnen.

Ik geloof in de kracht van digitale innovatie om bedrijven te transformeren. De digitale wereld verandert niet morgen, het gebeurt nu, op dit exacte moment, en het is een adembenemende reis vol onbegrensde mogelijkheden.

Kristof Wauters

Partner Vensius

Inhoud van de sessie:

Deze sessie biedt een diepgaande verkenning van de fiscale regels bij het beleggen, zowel binnen vennootschappen als privé. Alle mogelijkheden worden besproken: van klassieke instrumenten zoals termijnrekeningen en aandelen tot alternatieven zoals Tak 6 en Tak 26. We onderzoeken ook de rol van private equity en de vraag of activa zoals vastgoed, oldtimers en crypto-assets beter privé of zakelijk kunnen worden beheerd.

Meer over Kristof:

Kristof Wauters is als advocaat verbonden aan Balie Limburg en partner bij Vensius, een nichekantoor met een focus op fusies en overnames, ondernemingsfiscaliteit en vennootschapsrecht.

In november 2021 verdedigde hij zijn doctoraatsproefschrift aan de Faculteit Rechten van de UHasselt. In het bijzonder deed hij onderzoek naar de veranderde relatie tussen de fiscale administratie en de belastingplichtige, alsook de wijze waarop de fiscale controle wordt georganiseerd. 

Hij is tevens praktijklector personen- en vennootschapsbelasting aan de AP Hogeschool Antwerpen en publiceert geregeld bijdragen voor vakliteratuur.