Terug naar overzicht
04.03.24

Wat is payroll management? Een slimme oplossing voor elke bedrijfsleider.

reken- en schrijfmateriaal voor payroll mangement te doen.

Op het einde van elke maand moet het loon van je medewerkers mooi op hun rekening verschijnen. Terecht, maar er gaan telkens opnieuw een heleboel complexe berekeningen aan vooraf. Je kan het als zaakvoerder en werkgever zelf doen, maar je hebt vaak wel wat anders te doen. Dus de meesten kiezen voor payroll management, maar wat is dat nu net?

Wat is payroll management?

In principe is het simpel. Payroll management betekent het uitbesteden van je loonadministratie aan een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Jij kan je focussen op je kernactiviteiten en doen waar je goed in bent, terwijl experts die precies weten wat te doen alle ingewikkelde berekeningen voor hun rekening nemen.

Hoe werkt het?

Heb jij een aantal medewerkers in dienst in je bedrijf? Dan moet je elke maand hun salaris berekenen, terwijl je ook belastingen, sociale zekerheid, pensioenbijdragen, … incalculeert. Dit kan een behoorlijk tijdrovende klus zijn, zeker als je niet thuis bent met de regelgeving en procedures.

Met payroll management valt er een last van je schouders. Je geeft simpelweg alle gegevens van je werknemers tijdig door aan het loonsecretariaat waarmee je samenwerkt, en zij zorgen voor de rest. Ze berekenen salarissen, houden rekening met alle wettelijke verplichtingen én storten alles op tijd op de rekeningen. En jij kan dus gewoon verderdoen met al je andere to do’s.

Als je je nog eens afvraagt wat payroll management is, dan onthoud je hopelijk dat het een slimme oplossing is voor elke zaakvoerder die maandelijks een loon moet uitbetalen aan een team. Je houdt je voortaan bezig met je zaak, terwijl experten je loonadministratie onder handen nemen. 

Op zoek naar een sociaal secretariaat dat het anders aanpakt?

Hey, wij zijn PayCheq. Voor ons ben je een mens van vlees en bloed. Een rasechte ondernemer die wat anders te doen heeft dan met zijn neus in de administratie te zitten. Benieuwd? Contacteer ons. We staan altijd klaar om te helpen.